Najważniejsze info - klasy wybieramy wpisując !zmenu (w czacie)
przy wejściu na serwer domyślnie się pojawia to menu aby ustawić sobie 1 rasę
Do wyboru mamy:
1. Szybki - szybszy bieg, kosztem HP i skoku
2. Zarazony - +500hp za killa kosztem speeda i skoku
3. Klasyczny - standardowy zombiak
4. Tytanowy - mniejsze odpychanie po trafieniu i wyższy skok kosztem HP i speeda
5. Skoczek - wysoki skok kosztem HP i speeda
6. Silacz - dużo HP kosztem speeda
Kod:
"zm_classes"
{
"zombie_speed"
{
"classname" "Szybki"
"model" "models/player/techknow/snork/snork_fast" // This file should also be added to the models.cfg as normal.
"health" "1500"
"speed" "375.0"
"jump_height" "0"
"knockback" "4"
"headshots" "2"
"hs_only" "0"
"regen" "0"
"regen_time" "0.0"
"gren_multiplier" "2.0"
"gren_knockback" "2.0"
"health_bonus" "50"
}
"zombie_infected"
{
"classname" "Zarazony"
"model" "models/player/slow/chainsaw/chainsaw" // This file should also be added to the models.cfg as normal.
"health" "2500"
"speed" "275"
"jump_height" "50"
"knockback" "4"
"headshots" "2"
"hs_only" "0"
"regen" "0"
"regen_time" "0.0"
"gren_multiplier" "2.0"
"gren_knockback" "2.0"
"health_bonus" "500"
}
"zombie_classic"
{
"classname" "Klasyczny"
"model" "models/player/zh/zh_zombie003" // This file should also be added to the models.cfg as normal.
"health" "3500"
"speed" "325"
"jump_height" "100"
"knockback" "4"
"headshots" "6"
"hs_only" "0"
"regen" "0"
"regen_time" "0.0"
"gren_multiplier" "2.0"
"gren_knockback" "2.0"
"health_bonus" "50"
}
"zombie_crisp"
{
"classname" "Tytanowy"
"model" "models/player/zh/zh_charple001" // This file should also be added to the models.cfg as normal.
"health" "3000"
"speed" "275"
"jump_height" "125"
"knockback" "2"
"headshots" "6"
"hs_only" "0"
"regen" "0"
"regen_time" "0.0"
"gren_multiplier" "2.0"
"gren_knockback" "2.0"
"health_bonus" "50"
}
"zombie_poison"
{
"classname" "Skoczek"
"model" "models/player/zh/zh_zombie003" // This file should also be added to the models.cfg as normal.
"health" "3000"
"speed" "275"
"jump_height" "150"
"knockback" "3"
"headshots" "5"
"hs_only" "0"
"regen" "0"
"regen_time" "0.0"
"health_bonus" "50"
}
"zombie_deformed"
{
"classname" "Silacz"
"model" "models/player/techknow/bloodsucker/bloodsucker" // This file should also be added to the models.cfg as normal.
"health" "5000"
"speed" "275"
"jump_height" "100"
"knockback" "6"
"headshots" "5"
"hs_only" "0"
"regen" "0"
"regen_time" "0.0"
"gren_multiplier" "2.0"
"gren_knockback" "2.0"
"health_bonus" "50"
}
}
Są to domyślne rasy i pewnie jeszcze przejdą sporo edycji,
jak np dla "speed" najlepszym modelem będzie ten ze stalkera, co biega jak pies
Jeśli macie pomysły na nowe rasy bądź modyfikacje obecnych to zapraszam do dyskusji
Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 17:27
Skoczek, można mu trochę zmniejszy wartość, np do 300 lub 250, za wysoko i za daleko skacze, na mapach escape gra nie ma sensu, to nie tylko moje spostrzeżenie, ale i całego serwera, to pierwsza uwaga...
Super Drq, że zdecydowałeś się na ten krok z klasami zombie
Wiek: 24 Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 2069 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 19:22
to tylko moje spostrzezenie ale mozesz tego Infected opisac jako realny albo trudny, bo widze ze ma wszystkie parametry slabsze od klasycznego, dodatkowo, jak juz zmieniasz modele, to moze dodasz jednak ten model obcego ? jako szybkiego albo skocznego http://www.fpsbanana.com/skins/29498
Wiecie co ja mysle ze dragon zrypal caly serv przez te klasy polowy map nie da sie wygrac ! Ja byl bym za ich usunieciem kiedys ich nie bylo i bylo fajnie a teraz jest g****
Powiem tak Klasy fajne to jest z punktu widzenia zombie lecz z punktu widzenia żywego gracza jest to największe g.... . Mapy które dawniej ciężko ale jakoś się dało przejść stają się nie do przejścia i kończą się w parę minut.Mapa taka jak Paranoid posiada pojawiające się zapory które skoczek pokonuje bez problemu.Mapy takie jak moria,helms,mount z seri LOTR są nie do przejścia.Mapa stargate jest na końcu otoczona murkiem jego również pokona się bez problemu skoczkiem.Moim zdaniem jak i głosem wielu graczy wprowadzenie klas zombie na serva jest sporym błędem.Ja jestem za tym aby wrócić do pierwotnych ustawień zombie by znów gra miała sens i liczyły się umiejętności a nie daremna klasa na której każdy noob da radę jako zombie bo ludzie nie mają szans.
Wysłany: Wto 29 Gru, 2009 16:05
nemezis a nie uważasz, ze tylko na kilku escape jest tak ?
szybki i skoczek to postacie które są najczęściej wybierane na escape lecz gdy gramy na zm to wszyscy wybierają tytana za duza ilość hp.
Co do paranoida sie zgodzę a co do innych map to da sie przejść
Mego zdania nie cofnę klasy to doby pomysł, i niech zostaną jak najdłużej!
Mi osobiście podobają sie te klasy, ale najbardziej smieszą mnie ludzie na escpae, ktorzy bawią się w bohatera, który poświeca sie dla innych np.
"szybciej, szybciej bede was osłaniać, poświece się dla was" ale tak co runde"
Na naszym serwerze jeszcze z tymi klasami nie grałem (brak wolnego czasu), ale i tak uważam, że klasy na fabryce to zły pomysł. Większość nowych map zaprojektowana jest pod standardową szybkość i wysokość skoku zombie - blokady w postaci skrzynek wymagających croughjumpa (z łatwością pokonywane przez skaczące zombie), skrypty "popychające" grę do przodu (zakłócane przez szybkie zombie, które doganiają ludzi nim ci dobiegną do jakiejś barykady) oraz ogólne zrównoważenie rozgrywki (którego zakłócenie na zwykłym ZM może jest mniej odczuwalne, ale na ZE ma już kolosalne znaczenie).
Grałem kiedyś na innym serwerze ZM z klasami. Gra na escape'ach była niemożliwa - sytuacja, w której szybki zombie przez 3 minuty czekał na końcu mapy na ocalałych była bardzo częsta i wkurzająca.
Popieram Nemesisa - na naszym serwerze nie chcemy żadnych klas!!!
To by było chyba najlepsze rozwiązanie, bo na zwykłych mapkach wcale tak nie przeszkadzaja, a powiedziałbym wrecz ze pomagaja Bo niewiem czemu wiele ludzi na tych mapkach bierze szybkich i po 2 magazynkach padaja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum