No ja dzisiaj stałem sie posiadaczem gry Avatar, na podstawie filmu o tym samym tytule.
Co do filmu, chyba nic nie trzeba mowic , a gra... hmmm... moi zdaniem jak narazie nie zaskakuje tak jak film... jest to konsolowa przeróbka... widok 3PP jak w przypadku batmana... na poczatku jest sie marinsem, potem na chwile avatarem by na koncu wybrac do kogo sie przyłaczamy i po jakie stronie bedziemy walczyc... ja wybralem droge avatara, wiec co za tym idzie zabijam ludzi
Co do samej gry... mam na maxa wszystko wliczajac antylising ipt itd, i gra chodzi płynni bez przycinek na XP, DC 9c... sterowanie jest troche uciażliwe ( ale jak to zawsze bywy z rzutkami na blaszaków z konsol ) lecz da rade jak zawsze sie jakos przyzwyczaic co do tego aspektu. Jak narazie bugów widziałem pare miedzy inny: śmigam sobie samochodzikiem i zatrzymuje mnie mala roślinka jakbym w wielki betonowy mur przypierdzielił o.O, do tego dochodzi brak opcji przejechania człowiek bądź zwierzecia + przenikanie nie naturalne przez tekstury roślin... wiecej o tak później porze nie udało mi sie wychwycic albo juz nie pamietam
Ogólnie jak narazie fajnie sie gra, lecz fabuła nie ma rewelki... pogadaj z tym, da Ci questa, zbierz co tam, zabij kogos tam, pomoz komus tam, uratuj kogos itp itd.... questy typu przyjdz-zabij-przynies... jak narazie żadnej rewelki
4 screeny z gry jako avatarek
Mysle, ze jak komus bardzo podobał sie film ( tak jak mi ) to bedzie miałna tyle siły by gre przerobic i spedzic nad nia troche czasu
Mam i gram. Potwierdzam. Cholernie (za przeproszeniem) liniowa. Zainstalowałem ją bo podobno opowiada historię z przed filmu. Na razie jakoś na to się nie zapowiada:/. Sterowanie faktycznie kłopotliwe. Na trzeźwego nie latam ;D. Pożyjemy, zobaczymy
Czy gra przedstawia histori z przed filmu.... eeeee cos mi sie nie wydaje... jak juz atakuja, bombartuja, strzelaja ludzie do Navi, wiec co tutaj ma byc opowiadanie przed filmowe... raczej nie wydaje mi sie...
No ja sobie jeszcze dzisiaj polatałem i to jest starszny kłopot bez pada jak dla mnie o.O sterowani stworem, za pomoca ktorego latasz jak dla mnie na klawiaturze i za pomoca myszki jest truuuuudne nie tylko obracanie, ale wznoszenie sie i pikowanie... nie liczylem ile razy przywitalem sie ze sciana
Czy gra przedstawia histori z przed filmu.... eeeee cos mi sie nie wydaje... jak juz atakuja, bombartuja, strzelaja ludzie do Navi, wiec co tutaj ma byc opowiadanie przed filmowe... raczej nie wydaje mi sie...
Ja tylko napisałem, że tak słyszałem ;P. Też mi się nie wydaje, a szkoda. Miałem nadzieję na poznanie historii pierwszego lądowania itp
No raczej nie ma jak przedstawiac epizod pierwszego ladowania, bo w sumie jak nasz bohater leci to juz na pandorze jest kolonia i to całkiem spora... a jaka przedstawia historie.... jak narazie dalej nie wiem, moze jak sie gre przejdzie to sie wyjasni, ale na dzien dzisiejszy to jest zupełnie odrębnahistoria
Wysłany: Czw 21 Sty, 2010 22:37 Re: AVATAR - The Game
Mroz napisał/a:
na poczatku jest sie marinsem, potem na chwile avatarem by na koncu wybrac do kogo sie przyłaczamy i po jakie stronie bedziemy walczyc... ja wybralem droge avatara, wiec co za tym idzie zabijam ludzi
W grę nie grałem, ale mimo wszystko chwali się to, że gra nie jest jednotorowa, że można wybrać samemu stronę.
Jak to twoje aktualne screeny to po plecach sporo jestes:). Ja juz 2 zbroi sie dorobilem:). Niestety gra to dalej sieczka bez zaglebiania sie w fabule
te screeny to było z przed dnia ... a dzisiaj zajeło mi 20 minut by miec nowa zbroje i w fajnej scenerii pstryknąć fotki
w dzien w grze nie widac tego co w nocy ona ukazuje dla mnie rewelka z tymi wszystkimi błyskotkami
[ Dodano: Pią 22 Sty, 2010 13:16 ]
Dzisiaj jeszcze sobie pogralem chwilke i mam armor lvl 4 i to juz dwa rodzaje
a tutaj pare screenow z gry
Jestem w momencie zdobywania 3 piosenki ( własnie zaczynam ;P )
do tego bawie sie w robienie wszystkiego co moge w danej lokacji i jak narazie wszedzie mam 100% mapy zrobionej
zauwazyłem również, ze jest mała gra typu RYZYKO ... creditsy zdobywa sie robioac questy w grze, a tutaj mozna kupic za nie jednostki, umocnienia obszau itp itd... fajna odskocznia od biegania i strzelania
Wysłany: Pią 22 Sty, 2010 14:36
Mam tą grę, nie ma się czym podniecać. Strasznie taka "sztywnie"" się w niej poruszasz ,wo gule ta cała gra, jest taka sztywna.Ciężko jakieś manewry robić, mało tego, proste ruchy twoje, jak i przeciwników...Nie wiem czy dałbym połowę na jakąkolwiek skalę oceniania tej gry...
moja ruchy proste nie sa to Ci mog powiedziec ale fakt AI przeciwnikow jest słabe jak w mortyrze... sami pchaja sie pod clownik, zero kooperacji, zero masowych atakow, nie chowaja sie.... tylko stoja lub bigna i strzelaja... no ale coz... nie mozna mic wszystkigo niestety... gra została szybko wyada by podniecenie filmem nie opadło by dałoby rade na tym tytule jeszcze cos zarobic ( zawsze tak jest z grami, ktor sa powiazane z filmem )
Znaczy powiem wam mam tez ta gre jutro podziele-sproboje sie podzielic wrazeniami nakrecajac filmik krotki lub kilka screeenUF.
Gra sie strasznie podoba,tylko nie wiem dlaczego na www.wp.pl pisalo ze FILM AVATAR tworzy mysli samobojcze lol.
Dla mnie ta gra to jest średni tytuł. Przejście jednej kampanii zajęło mi 5h, czyli ta gra jest naprawdę krótka. Sterowanie jest naprawdę kijowe, zwłaszcza jak się steruje jakimś pojazdem/stworzeniem. Fabuła to już kompletna porażka, zamiast tworzyć całkowicie nową grę mogli już stworzyć kopie filmu i może by wyszło ciekawiej. Zgadzam się tutaj z Mrozem, gra została wydana, żeby zarobić dodatkowe pieniądze ale to za szybko, dlatego wiele w niej bugów np. Ludzie strzelający z pod betonowych ścian. Tą grę można przejść bez utraty życia, gdy się gra Na'vi ludzi się zabija jednym ciosem, więc wystarczy wpaść w tłum przeciwników i zacząć uderzać w myszkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum